Annonse


AltaVista på norsk

De mange norske brukerne som i dag benytter AltaVista på engelsk vil nå få en personlig søketjeneste på norsk.

Sammenligner man med de øvrige portalene som i dag finnes på norsk, byr Altavista på bedre og mer spesifiserte søkemuligheter, men alt stoff man ellers finner på portaler er skrelt vekk.
De andre portalene av en viss størrelse satser mye på konkurranser, nyheter og reisetips.

– Ikke en portal

– Vi er ikke en portal, men et sted der nettbrukerne finner informasjon, understreker europasjef i Altavista, Vesey Crichton.

Altavista.com satset så sent som i fjor på å være en typisk portal med innhold og omfattende lenkesamlinger til populære temaer på nett. Dette er nå i ferd med å bygges ned.

Annonse
– Internasjonalt er det e-post, som er den type tjeneste som er mest brukt på nett. I Sverige og Norge, er informasjonshenting det brukere flest benytter nettet til, sier adm. direktør Magnus Larsson i Altavista Norden. Han tror at brukermønsteret i Sverige og Norge etter hvert vil gjøre seg gjeldende i stadig flere land.

Altavista allerede nummer fire i Norge

På bakgrunn av dette har derfor Altavista satset stadig mer på effektive søk, og ikke på innhold. SOL har beveget seg den andre veien, og inngått stadig flere avtaler med innholdsleverandører, samt kjøpt seg inn i en rekke nettselskaper.

Altavista.com er allerede en meget populær tjeneste blant norske brukere. Etter SOL, Kvasir og VG nett, er de det nettstedet som er mest besøkt av surfere her til lands på ukentlig basis. (Norsk Gallup)

Tidligere var Altavista mest kjent innen den teknologifokuserte verden, men de siste to årene har tjenesten forsøkt å omfavne et mye bredere marked.

Søk på 25 språk

F.eks kan man utføre separate søk på MP3, WAV-filer, MPEG-filer, streaming, sort-hvitt fotografier med mer. Språkoversetteren er også populær, om ikke alltid korrekt.

På Altavista kan du søke på 25 ulike språk, lagre søk, og få muligheten til å sende søkeresultater til andre på e-post. I tillegg til en egen norsk indeks, vil brukere av altavista.no få tilgang til den globale indeksen direkte fra det norske nettstedet.

I løpet av kort tid etableres kontor i Norge. I mellomtiden ledes arbeidet fra Norden-kontoret i Stockholm. Per i dag er selskapet etablert i 14 ulike land inkludert Norge. I løpet av februar måned skal de være på plass i nærmere 50 land.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse