Annonse


Ny FM-radio til Ericsson

Den nye FM-radioen skiller seg fra den tidligere modellen ved at den er blitt større og mer klumpete. Dessuten har den fått farge, og volumknappen er ikke lenger av/på bryter.

Ellers er alt som før. Radioen er en atpåklatt du klemmer fast til bunnen på telefonen, og ut fra denne går en tredobbel ledning. To av lederne går til ørepluggene (stereo) mens den siste går til mikrofonen og svarknappen.

Skurrer

Kvaliteten på radioen er ikke all verden, så om du beveger deg på steder med dårlige dekningsforhold må du regne med å høre en del skurring. Stasjonssøkingen foregår ved at du gir en skyveknapp på siden av radioen en dytt opp eller ned.

Etter et tyvetalls resultatløse forsøk i retning oppover begynte jeg å lure på om jeg kanskje var kommet til toppen av frekvensbåndet. Eller stoppet søkeren bare fordi den tok inn støy fra telefonen?

Annonse
Radioen gir ingen indikasjon på hva som foregår, om den søker, hvor i båndet den befinner seg eller hva du eventuelt tar inn.

Kontaktproblem

Etter å ha slått radioen av og på fant den til slutt frem til NRK P2. Gleden var stor da jeg øyeblikket etter kom borti telefonen. Selv om radioen ikke løsnet var det nok til at kontakten med telefonen ble brutt, og dermed var det bare å søke forfra igjen.

Den tidligere modellen hadde tre innstillinger på lyden: av, litt- og mye lyd. Den nye radioen har egen av/på-bryter, og du har noen flere nivåer på volumknappen.

Håndfri

Fordelen med radioen er at du tross alt har mulighet til å få med deg en og annen sending. Den trekker lite strøm og har brukbar lyd om forholdene ellers er gode. Dessuten slipper du å gå glipp av innkommende samtaler, fordi radioen jo også fungerer som handsfree til telefonen.

Bærbar handsfree med lyd i begge ørene gjør det også lettere å føre en samtale i støyende omgivelser. Dessuten er handsfree med FM-radio ikke mye dyrere enn original handsfree uten.

Men for deg som først og fremst ønsker å få med deg favorittprogrammene vil jeg anbefale en tur innom nærmeste brunevareforretning. Der får du FM-radior som er mindre, billigere og bedre enn radioen fra Ericsson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse