Annonse


GPS-telefonen blir forsinket

Drømmer du om en Benefon ESC under juletreet? Glem det. Telefonen som skulle vært klar for flere måneder siden kommer tidligst til Norge i januar. Den finske mobiltelefonprodusenten Benefon lanserte sin GPS-telefon for over ett år siden. Telefonen, som blant annet kan vise deg hvor på kartet du befinner deg, skal etter planen leveres fra fabrikk 5. januar.

Benefon ESC, som oppgir posisjon, høyde, hastighet og flere andre data, er utført i slagfast materiale og er ment å tale en støyt. GPS-teknologien er velkjent, men det er første gang dette bygges inn i en mobiltelefon som også kan laste ned oppdaterte kart.

Finner venner

En egen applikasjon kalt «friend finder» skal gjøre det mulig å sjekke opp hvor andre benefoneiere befinner seg, og etter det ITavisen.no erfarer skal politiet være interessert i å utstyre enkelte VIP-personer med slike telefoner.

På denne måten kan politiet raskt komme frem til personen dersom denne skulle utsettes for fare.

Overvåkingen forutsetter selvfølgelig samtykke fra den som bærer telefonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse