Annonse


Bråstopp etter «festbrems»

Daglig leder Kim Størdal Toftner mener at saken ble forvrengt da den ble presentert av media. Nå vurdere Kvalito å saksøke Dagbladet.
Et stridsspørsmål er om konsulenten ble sagt opp, eller selv sa opp.

Daglig leder Kim Størdal Toftner i Kvalito IT, sier til ITavisen.no at han forstår at det er blitt reaksjoner etter det som er skrevet. Han mener medieoppslagene ikke gjengir virkeligheten.

Truer med Pressens faglige utvalg

– Jeg kjenner ikke situasjonen igjen overhodet etter at den ble presentert imedia. Vi mener PFU må være interessert i å se nærmere på saken, og vivurderer å saksøke Dagbladet for injurier.

– Hvorfor Kathrine Aune har levert en oppsigelse er interne forhold. Men, la det være klart, vi sa ikke henne opp fordi hun ikke ville drikkepils.

Annonse
Karrieren krever

– Mener du IT-bransjen og oppstartsbedrifter setter spesielt harde krav tilansatte?

– Nei, ikke for vanlige ansatte. Men, du har en ny IT-bransje med partnerskap og aktive eiere etter amerikanskmodell. Disse har nok veldig harde krav. Men disse som tilslutter seg slikepartnerskap, de har jo valgt det selv.

Toftner mener at karrierestillinger generelt setter hardere krav til ansatte ennandre.

Mener seg feilsitert

Toftner benekter at han har uttalt til Dagbladet at 50-60 åringer generelt erutbrent.
– Dette er noe de har klippet inn fra reportasjen på Dagsrevyen.
– Derimot har jeg sagt at jeg trur det ikke er vanskelig for Kathrine Aune åfinne seg en ny jobb.

Derimot frykter Toftner LO.
– Vi har heller aldri uttalt oss at vi frykter en sak. Vi vet at vi har vårt på det tørre og at hun har ingenting å ta oss for. Det vi sa, var at vi var redd for at LO skulle bruke oss for å statuere eteksempel mot den nye IT industrien.

– En slik sak er mye verre, sier Toftner, og begrunner det med at den vil være politisk begrunnet og ikke fundert ilovhjemler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse