Annonse


Sonefri Playstation 2 under juletreet

– Vi kjøper modifiserte maskiner, og vil også selge modchips til de som vil ha det. Da kan du spille brente CD-er, se DVD-filmer fra både sone 1 og 2, og bruke spille fra Asia såvel som Europa, sier den uavhengige norske Playstation-importøren Stefan Hilt.

Gjennom firmaet Multimedia Import selger han spill, maskiner, og diverse spillutstyr, gjennom sine sider på www.playstation2.no.

– Det er lovlig, men det er jo på mange måter snakk om en slags gråsone, innrømmer Hilt.

Egmont advarer

Å modifisere Playstation-maskiner på denne måten, for å blant annet å spille hjemmebrente CD-er, har lenge vært et utbredt fenomen på de originale Playstation-maskinene. Egmont, skandinavisk hoveddistributør av Playstation 2, er svært skeptisk.

Annonse
– Folk kan jo i prinsippet gjøre hva de vil med sine maskiner, men vi støtter det absolutt ikke. Maskinene er laget for dette, og gjør du modifiseringen på maskinen din, ryker også garantien, sier Hans Ryberg, sjef for Egmont Interactive Norden.

Multimedia Import hevder å ha ubegrenset antall universale PS2 å selge, som altså kan spille alle typer spill og DVD-soner. Med garanti.

– Vi vil få de inn i begynnelsen av desember. Nå mottar vi typisk 90 bestillinger daglig. Vi vil også få inn en del eksemplarer av den europeiske utgaven. Vi har to års garanti på våre Playstation 2 maskiner, sier Hilt til ITavisen.no.

Også PAL-maskiner

Det første partiet PS2 fra Egmont er forlengst utsolgt, og Norge får bare 8000 maskiner totalt før jul fra denne importøren. Likevel mener Multimedia Import seg i stand til å levere partier av disse vanlige “standard”-maskinene før jul.

– Vi har en avtale med europeiske leverandører: de får PS1 fra oss, som fremdeles er svært etterspurte maskiner, og vi får PS2 av dem, sier Hilt, som har solgt japanske PS2 med stor suksess allerede siden mars i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse