Annonse


Raser mot nazi-forbud

En fransk domstol har beordret Yahoo til å stenge franskmenn ute fra nettstedets websider der det selges nazi-effekter.

Beslutningen har ført til forargelse fra netteksperter som frykter at nasjonale lover kan forkrøple ideen om et globalt internett.

Nettlegenden Vinton Cerf var en av tre i et internasjonalt panel som kom med råd til den franske domstolen og deler bekymringen. Cerf skrev i 1973 viktige deler av koden som Internett hviler på, og blir av mange regnet som “nettets far”. Han mener den franske retten har skjøvet til side hans innvendinger mot å sperre visse typer innhold fra franske nettbrukere.

– Hvis enhver lovforsamling i verden insisterer på en form for filtrering for sitt spesielle geografiske område så vil world wide web slutte å fungere, skriver Cerf i en epost til nyhetsbyrået AFP.

Annonse
Den franske dommeren har gitt Yahoo tre måneder på å sperre franske brukere ute fra websidene der det selges nazieffekter. Den franske utgaven av Yahoo har ikke slikt salg på sine sider, men franske brukere kan enkelt bruke amerikanske Yahoo som selger nazieffekter.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse