Barn og Mobil

Annonse


Helseadvarsler på mobiltelefoner

Barn og MobilEngelske aviser meldte mandag morgen at myndighetene nå vil ha trykte advarsler mot overdreven bruk på mobiltelefonene..

– Advarslene, som ventes å bli introdusert rett før jul, er rettet mot foreldre som kjøper mobiltelefoner som presang til sine barn, skriver den engelske avisen The Guardian.

Uvisshet

– Det er stadig bekymring over at bruk av mobiltelefoner kan ha en skadelig effekt. Vi kommer med råd til forbrukerne snart, sier en talsmann for det britiske helsedepartementet til avisen Independent.

Under juletreet

Mobiltelefoner var en populær presang på det britiske markedet i fjor. Fire millioner ble da solgt i julehandelen. Totalt er det solgt 25 millioner mobiler i Storbritannia.

Annonse
Ordlyden diskuteres nå. Det er lite trolig at den vil inneholde konkrete råd om hvor lenge barn og ungdom bør bruke mobiltelefon hver dag.

Stopper tegneseriefigurer

– Kort sagt regner vi med at en advarsel vil være generell. Vi regner med at den sier at dersom et barn skal ta en samtale på mobilen, så bør den være kort, sier mobilselskapet Vodafones talsmann Mike Caldwell.

Bekymringen for mulige helsefarer når det gjelder barn og mobiltelefoner øker både i USA og i Storbritannia. Sist uke stoppet Disneykonsernet å lisensiere ut sine tegneseriefigurer til bruk på mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse