Annonse


Barn med frie tøyler på Internett

64 prosent av de 10.000 spurte mellom 12 og 24 sier at foreldrene ikke legger noen restriksjoner på hvordan de kan surfe, viser en studie av ungdoms surfevaner i 16 land.

Det er imidlertid store regionale forskjeller på hvordan ungdom overvåkes av sine foreldre når de benytter nettet, ifølge studien fra meningsmålingsfirmaet Ipsos-Reid.

– Europeiske foreldre ser ut til å ha en langt mer avslappet holdning til hvor og hvordan deres barn surfer på nettet.
– Den europeiske holdningen til barneoppdragelse er generelt langt mer åpen enn den amerikanske, og dette kommer tydelig frem på nettet også, sier Ed Morawski, Vice President of Global Research ved New York-baserte Ipsos-Reid, i en pressemelding.

Filter

Ifølge Morawski er amerikanske foreldres holdning til nettet et paradoks.

Annonse
– Det er interessant at de fleste nordamerikanske foreldre betaler for sine barns nettilknytning, samtidig som de legger strenge retningslinjer på hvordan de skal bruke den. Foreldrene viser både liberal og puritansk oppførsel. Det er omtrent som å ta med barna til godtebutikken og så fortelle dem hva slags godteri de skal plukke, sier han.

Mindre kontroll

Den vanligste metoden for kontroll er såkalte surfefiltre. 19 prosent av amerikansk ungdom har denne typen programvare installert på sin PC, mens kun tre prosent av svensk ungdom er underlangt tilsvarende automatisk kontroll.

Kun ti prosent av svenske barn opplyser at foreldrene passer på hvor de surfer.

Studien viser også at europeiske ungdommer surfer mindre på nettet enn amerikanere i samme aldersgruppe, skriver den danske nettavisen Mediawatch.dk.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse