Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2: Tolltull med spillboks

Spillmaskiner er dyre å importere til Europa, men Sony håper å slippe unna tollavgifter ved å få Playstation 2 klassifisert som datamaskin.

Playstation 2
Sony hevder at siden Playstation 2 har en kraftig prosessor, DVD-spiller, og oppkoblingsmuligheter mot Internett, burde den kunne gå under klassifiseringen «digital prosessorenhet». Med andre ord hevder de at PS2 er en datamaskin.

– Sony regner med å få godkjenningen gjennom ganske snart, sier Allan Hansen, nordisk salgsdirektør for Egmont Entertainment, som er hovedimportør av Playstation 2 i Norge.

Foreløpig har EU og europeiske tollmyndigheter valgt å ikke være med på denne argumentasjonen, og kaller PS2 for en spillmaskin, akkurat som den første Playstation.
Spillmaskiner har en importavgift i EU på 2.2 prosent, mens datamaskiner slipper unna dette.

Da Sega prøvde samme trikset med sin nett-kapable spillkonsoll Dreamcast tidligere i år, fikk de ikke EU til å godkjenne maskinen som en digital prosessorenhet.

Likevel skal ikke forbrukerne få lide hvis Sony må betale den ekstra avgiften, forsikrer Egmont.

– Uansett om Sony får den godkjent som datamaskin eller ikke, vil eventuelle ekstra importkostnader ikke gå ut over utsalgsprisen, sier Hansen til ITavisen.no.