Annonse


Ny Nokia snart gammeldags

Nokia måtte tåle en del kritikk for å lansere et nytt kommunikatorprodukt uten GPRS.

Dermed er det ikke mulig for 9210 kjøperne å ta i bruk teknologien som gjør det mulig å være konstant tilkoblet nettet. Denne teknologien, som Telenor vil gjøre tilgjengelig i sitt nett fra 1 februar neste år, gjør ikke bare dataoverføringen raskere. Det er også ventet at den vil gjøre overføringen rimeligere.

Kundene ikke forsøkspersoner

Nokias kommunikator har heller ikke støtte for WAP 1.2. Dermed kan du heller ikke benytte de nye tjenestene som utvikles for dette formatet.

«Vi produserer ikke testutstyr», sier viseadministrerende direktør i Nokia Mobile Phones, Anssi Vanjoki, og viser til at verken WAP 1.2 eller GPRS-nettene er tilgjengelige ennå. »Vi foretar tester med operatørene, men bruker ikke kundene våre som forsøkspersoner, sier Vanjoki.

Rask utvikling

Vanjoki tilbakeviser også kritikken mot manglende muligheter for oppgradering. Han sier det ikke er mulig å produsere utstyr basert på moduler som kan oppgraderes eller byttes. Årsaken skal være at den teknologiske utviklingen går så fort at man i dag ikke kjenner forutsetningene for morgendagens teknologiske krav.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse