Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dobling i salg av digitale kamera

Nå blir det mer og mer vanlig med digitale kamera til hjemmefotografering. Men ennå er det flest bedrifter som kjøper.

– Hvert fjerde kamera som selges er et digitalkamera, sier informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet. – De fleste kjøpere er fortsatt bedrifter, men andelen vanlige hjemmebrukere øker jevnt og trutt, forteller han.

I rene tall betyr det at det ble kjøpt 43.400 digitale kamera i årets ni første måneder. Det er en økning på 135 prosent i forhold til samme periode i fjor, da det ble solgt 18.500 slike kamera.

Overtar for film

I en melding fra det kommersielle nyhetsbyrået Newswire heter det at digitale kameraer har spist kraftig av salgsandelen for kompaktkameraer som bruker 35 mm film.

– Med en markedsandel på 23 prosent ligger denne typen kompaktkamera nå bak de digitale modellene, sier Førsund.

Forbrukere

Vanlige forbrukere kjøper flere digitale kamera.Kjeden Elkjøp har økt salget av digitale kameraer i Norge med hele 565 prosent på ett år.

– Hovedforklaringen er økt kvalitet, brukervennlighet og lavere pris, sier salgssjef for data Atle Lillehagen.

Papirbilder fra minnekort

Nye produkter krever også nye løsninger. I dag er for eksempel utskriftskvaliteten veldig bra, mens holdbarheten fortsatt er for dårlig.

Vanlige fotobutikker, blant annet Fujifilm og Elite Foto, har derfor begynt å ta imot minnekort fra digitale kameraer.

– En nyhet er skrivere med egen farveskjerm som gjør pc-en overflødig. Alt du trenger å gjøre er å sette minnekortet fra kameraet direkte inn i skriveren og velge bilder derfra, sier Lillehagen i Elkjøp.