Annonse


Krise i Framfab

Antallet som går i selskapet er trolig større enn antallet som er ansatte i år.
– It-selskapet Framfab er nødt til å sparke 340 ansatte i Sverige. Store tap og fortsatt svak lønnsomhet er forklaringen, heter det i en melding fra selskapet onsdag.

Svenske Aftonbladet mener det er 600 som må gå, men henviser til en børsanalytikerne i Redeye, som kom med sin mening tirsdag. Framfabs pressemelding kom onsdag.

Lokalkontor i Karlskrona, Västerås, Lund, Sundsvall, Uppsala og tre kontor i Stockholm legges ned. Virksomhet utenfor Sverige berøres ikke.

– Det er en tung beslutning, men den er uunngåelig. Med de her tiltakene håper vi på å oppnå lønnsomhet andre kvartal neste år, sier Framfabs adm. direktør Johan Wall. Han har nettopp startet ryddejobben i selskapet.

Annonse
Kostnadene ved oppsigelsene er beregnet til 130 millioner kroner, og innsparingene ved dem er beregnet til 230 millioner svenske kroner i år, i følge Wall.

Leif Andersson blir ny kommunikasjonsdirektør. Den tidligere sjefen for selskapet tyske virksomhet – Ralf Pispers – blir ny sjef for den internasjonale virksomheten. Begge blir medlemmer av konsernledelsen.

Tirsdag meldte konkurrenten Cell Network at de var nødt til å si opp 70 ansatte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse