Annonse


Test: eTman MP3-spiller

Personlig er jeg ikke overbevist om at denne MP3-spilleren representerer noe revolusjonerende, verken når det gjelder design eller ytelse. Den medfølgende programvaren har også sine svakheter.

For å ta det positive først – eTman kobles til PC’en ved hjelp av en USB-kabel. Dette gir rask og stabil overføring av filer fra PC til avspiller. Dernest kommer at dette er en spiller til en rimelig pris.

Dessuten kan du utvide det innbygde minnet ved hjelp av SmartMedia minnekort. Ørepluggene er også en positiv overraskelse, selv om det også her er rom for forbedringer.

Gammel versjon

Sammen med spilleren får du programmene MusicMatch Jukebox, eTman Manager og Xing. Versjonen av MusicMath er 4.0, en versjon med klare begrensninger i forhold til versjon 6.0, som du kan laste ned gratis fra Internett.

Annonse
På CDen fant jeg lett driverne til spilleren, men å installere eTman Manager under Windows 2000 skulle vise seg ikke å fungere. På Windows Me gikk det imidlertid greit.

Mye arbeide

Dette er programmet som gir deg mulighet til å trekke filer direkte fra PCen til MP3-spilleren. Programmet virket, men fikser ikke filnavn på mer enn 8 tegn. Dermed blir det fort en voldsom jobb å finne de filene du faktisk ønsker overført til spilleren. Grensesnittet på eTman Manager gir assosiasjoner til Windows 3.0.

Du får også med programmet XingMP3 Player. Dette programmet vil du ikke ha på PCen din.

Unyttig

Designmessig er eTman en boks på ca 9x7x2 cm. Den har beltefeste på baksiden, og er utstyrt med 10 små taster i tillegg til volumtastene. Tastene er i blank plast og akkurat passelig simple til denne spilleren.

Fargen på spilleren vi har testet er blå, faktisk noe av det blåeste vi har sett. Displayet er på 35×19 millimeter. Det gir informasjon om det meste unntatt navnet på artisten, hvilken melodi du spiller osv.

Minnet er på 32MB, tilsvarende en halv time med musikk. Dette er i snaueste laget, og uten ekstra minnebrikke blir det mye filbytting for den som er ivrig til å lytte på musikk.Lydmessig er dette en helt grei spiller. Den koster deg 1795 kroner og da får du det du betaler for, verken mer eller mindre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse