Annonse


Verden rundt til lokaltakst

Actiontec lanserte nylig InternetPhone Wizard, et produkt som gjør det enklere å ringe over Internett.

– Tidligere løsninger baserte seg på bruk av mikrofon og øretelefoner koblet til PC’en. Her bruker man en helt vanlig analog telefon, forteller Ivan Tinggaard, daglig leder i Freeway.as, en av leverandørene av InternetPhone Wizard i Norge.

Kan ikke benytte ISDN-telefonen

InternetPhone Wizard består av en software- og en hardwaredel. Først installeres programvaren i maskinen. Hardware biten er en liten sampler i form av en boks, en for tilkobling til USB, eller for PCI.

Etter at du har installert programvaren, kobler du boksen til PC’en. Den analoge telefonen plugges så inn i boksen, og deretter kan man telefonsurfe på lokale tellerskritt.

Annonse
– Det går ikke å benytte en ISDN-telefon, men det er selvsagt ingenting i veien for å benytte en ISDN-linje, sier Tinggaard.

Man kan ringe til bort i mot 40 land og til hvilken som helst telefon, enten det er analog eller mobiltelefon.

Når du skal ringe en utenlandssamtale, kobler telefonen seg opp via PC’en til en lokal ITSP, og deretter sendes samtalen til en ITSP i det landet du ringer til, som så ringer opp telefonen du skal ringe til.

Perfekt for alle med fast oppkobling

IP-telefoni har ennå ikke nådd nettbrukere flest, selv om det har eksistert siden 1996. Men med stadig flere fast oppkoblet via kabel og ADSL, vil det trolig bli en vekst.

Med ADSL og kabel betaler man kun et fast abonnement, og på denne måten kan telefoneringen bli gratis.

– Men hva med lydkvaliteten, vil ikke den forringes?

– Stort sett vil det være samme kvalitet som på en standard telefonlinje, men i perioder med stor datatrafikk vil man kunne oppleve forsinkelser på bort i mot 0,5 sekund, sier Tinggaard.

Det er bare en uke siden Freeway startet salget av InternetPhone Wizard i Norge, men etterspørselen har vært upåklagelig. Ikke minst er det et gunstig tilbud til utlendinger som bor i Norge, og som ofte ringer hjemlandet, eller til dem som ringer mye til mobiltelefoner.

-Det er særlig blant nordlendinger og utlendinger at produktet er populært, opplyser t2n.no, en av de andre leverandørene av produktet.

InternetPhone Wizard koster 1990 kroner, og kan benyttes på operativsystemene Windows 95, – 98 og -2000.
Se hvilken tilbydere som støttes av InternetPhone Wizard: www.freeway.aswww.t2n.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse