Intel Pentium 4

Annonse


Pentium 4 på markedet

Intel Pentium 4Trass de noe høye prisene på Rambus-minne har Intel stor tro på sin nye minnestandard, Den nye prosessoren er optimert for fremtidens 3D-miljøer, spill og virtuelle handelsplasser. I følge Intel vil de innen seks måneder kunne levere en ytelse på 2 gigahertz.

Samarbeider med Microsoft

Prosessoren har fått et antall nye instruksjoner – SSE2. Intel samarbeider nå med flere store programvarehus for å utvikle ny programvare optimert for Pentium 4. Microsoft har nylig sluppet DirectX8, som inneholder støtte for SSE2, men Intel samarbeider også med andre program- og spillutviklere.

På årets Comedx-mess i Las Vegas, viste helte 70 selskaper frem programvare som er optimert for den nye prosessoren, der i blant Corel med CorelDraw 10, som allerede er tilgjengelig.

Rambus-minne kreves men SDRAM kommer

Selv om Pentium 4 i dag krever Rambus-minne, arbeider Intel nå med støtte for SDRAM-standarden, muligens i form av en ny krets..

Annonse
Den nye prosessoren krever betydelig mer effekt – helt opp til 55 watt, noe som stiller høyere krav til nedkjøling enn tidligere.

Første kvartal kommer Intel til å levere Pentium III-prosessorer med 0,13 mikrometersteknikk, men de første Pentium 4-prosessorene utvikles med 0,18 mikrometersteknikk. Hvor mye raskere blir maskinen?Cnet.com har allerede testet den første maskinen som blir levert med Pentium 4; Dell Dimension 8100. I følge avisen vil dagens standardapplikasjoner kjøres saktere med Pentium 4, enn med en 1 gigahertz maskin.

Men skal maskinen hovedsakelig benyttes til interaktive spill, utvikle og 3D-applikasjoner, multimedia og audio, er Pentium 4 et godt valg, dersom du har råd til det. I følge nettavisen Cnet.com er prosessoren utmerket for multimedia, men innen det har kommet programvare tilpasset prosessoren, er det neppe det mest nødvendige å anskaffe seg.

I løpet av måneden vil trolig Pentium 4 også være tilgjengelig i norske butikker, opplyser innkjøpssjef Sven Åge Lysebo, i Datanett.no.
– Hos oss vil Pentium 4 koste 11.700 kroner, sier Lysebo.

Men i tillegg er det også nødvendig med ett nytt hovedkort til en verdi av cirka 2000 kroner.
Lysebo har lite tro på at det vil være en voldsom etterspørsel etter prosessoren de første månedene.

Les mer:www.intel.com/pentium4/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse