Annonse


Comeback for teleskopantennen?

Når vi tester mobiltelefoner er det svært sjelden vi kommer over telefoner som ikke tilfredsstiller kravene til radiofølsomhet.

Men det betyr ikke at alle telefoner er like gode. Telefoner med innbygget antenne har eksempelvis langt dårligere følsomhet enn telefonene med antennen på utsiden.

Ny antenneteknologi har gjort de innvendige antennene bedre, men fortsatt er det langt igjen før de er på høyde med sine mer potente utadvendte kolleger.
I praksis betyr det at du har dårligere kvalitet på forbindelsen, flere samtalebrudd og vanskeligere for å komme frem når nettet har stor belastning. Innbygget antenne er kult, men den har altså sin pris.

En av produsentene som ikke er særlig kule på antennefronten er Ericsson. Ingen av deres nye telefoner har innbygget antenne, og ikke ser det ut til at de vil få det med det første heller.
I stedet har svenskene pønsket ut en måte å gjøre eksisterende antenner enda større på.

Annonse
Resultatet er en antenne som til forveksling er lik dagens løsning. Forskjellen ligger i at du kan trekke antennen ut, slik at du ved vanskelige forhold kan få bedre dekning.
Teleskopantenner var vanlige for noen år siden, mens det i det siste har det vært svært få nye modeller med denne muligheten.

Hvorfor det ikke er mulig å dytte antennen helt inn når den ikke er i bruk kan vi bare undres over. Men inntil videre må altså alle som er opptatt av best mulig dekning fortsatt leve med antenner som hekter seg fast i lommeforet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse