Annonse


Zip-stasjon for TV-bruk

Den nye lysbildefremviseren FotoShow var en av de mange nye produktene Iomega lanserte under en pressekonferanse i Oslo sist uke.

Iomega FotoShow Digital Image Center er en helt spesiell 250 MB Zip-stasjon. Som andre Zip-stasjoner kan den USB-kobles til PC-en, og lagre digitale bilder og andre filer på 100 eller 250 MB Zip-plater.

Kortleser for SmartMedia og CompactFlash

Men FotoShow inneholder også to innebygde kortlesere som henholdsvis leser SmartMedia- og CompactFlash-kort, samt IBMs knøttlille harddisk MicroDrive som Iomega nå også everer.

Iomega FotoShow
Slik ser FotoShow ut.

FotoShow kan dessuten kobles til TV-apparatet med en egen kabel. Da blir den markedets mest elegante lysbildeframviser.

Annonse
Rediger bilder på TV-skjermen

Med FotoShow kan du putte et minnekort fra digitalkameraet inn i kortleseren og straks få oversikt over alle bildene på den store TV-skjermen.

Ved hjelp av en medfølgende fjernkontroll og FotoShow sin innebygde programvare, kan du rotere, beskjære, redigere bort røde øyne og endre rekkefølgen på bildene, for til slutt å lagre dem på Zip-platen.

Praktisk kortleser for fotoamatører

FotoShow er et interessant alternativ til CD-brenner for bildelagring. Stasjonen plugges til og fra PC og TV etter behov.

fotoshow hygge
Familieidyll foran TV med FotoShow hevder Iomega, men hvem tror vel på reklamen.

Mange kameraer har bare seriell forbindelse for filoverføring. Med FotoShow kan du ta kortet ut av kameraet, sette det i kortleseren og overføre innholdet til PC-en via den langt raskere USB-tilkoblingen.

Senker prisen på vanlig Zip-stasjon

FotoShow kommer i salg i USA i disse dager til 2.800 kroner, men den europeiske versjonen blir ikke lansert før i midten av 2001.

Iomega senket nylig listeprisen på sin vanlige Zip-stasjon med 100 MB plater og USB-tilkobling fra 1.300 til 850 kroner. Stasjonen har også fått ny design.

MP3-spiller og CD-RW-brenner

Under torsdagens pressekonferanse i Oslo viste Iomega også fram sin nye MP3-spiller HipZip (se ITavisens test i en annen artikkel) og den nye eksterne CD-RW brenneren Predator med både USB- og FireWire-tilkobling.

Iomega har dessuten store forventninger til programvaren QuickSynk 2.0 til 300 kroner som automatisk tar en sikkerhetskopi hver gang du lagrer et dokument.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse