Annonse


Avslørte planlagt julehack

Og kun et fåtall vil takle et slikt angrep, hevder sikkerhetsselskapet.

ISS opplyser at flere hundre datamaskiner er infisert med såkalte zoombieagenter, som tillater at hackere å styre maskiner og lamme servere ved å bombardere dem med enorme mengder forespørsler. Dette kalles DOS-angrep (Denial of Service).

Det er til en viss grad mulig å beskytte seg mot slike angrep, men i følge sikkerhetsselskapet er det kun ti prosent av e-handelshusene på nett som klarer å avverge slike angrep.

Løpske trojanere

Sjef for X-Force, Chris Rouland, en aksjonsgruppe mot hacking hos ISS, gjør oppmerksom på den nåværende spredningen av Trojanere. Dette er en type spredning som har skjedd i forkant av tidligere angrep, skriverVvnunet.com.

Annonse
Medlemmene i X-Force infiltrerer hackergrupper for å tilegne seg kunnskap fra undergrunnsmiljøene som bedriver dataangrep. De har oppdaget at over 800 maskiner er infisert med SubSeven DEFCON8 2.1 bakdør, som er en variasjon av SubSeven Trojan.

Distribuerer på newsgrupper

Disse har vært distribuert på Usenet nyhetsgrupper under filnavn som SexxxyMovie.mpeg.exe’.

ISS-gruppen har oppdaget at noen personer bruker nettverket som en vert for å teste nye distribuerte DOS-metoder og strategier. Også andre versjoner av ulike DOS-angreps metoder er i ferd med å distribueres.

En rekke teknikker har blitt foreslått for å beskytte seg mot DOS-angrep. Noen av dem involverer konfigurering av internettrutere for å blokkere angrepene. Hvor effektivt dette egentlig er, er ennå ikke bevist.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse