Mobilvirus

Annonse


SMS-terror stoppes

MobilvirusSom en gratis tjeneste frem til 2. januar, kan Telenors abonnenter nå sende tekstmeldinger fra Internett, for eksempel på nettstedet Oyo.no.

Problemet er bare at du kan legge inn en så og si ubegrenset mengde tekst i tekstfeltet. Disse deles så opp og sendes fortløpende som tekstmeldinger på 160 tegn.

Krig og fred

Dette er jo greit hvis du har en kort beskjed, som kanskje deles opp i 3-4 tekstmeldinger. Men hvis du for eksempel legger inne et kjempedokument på mange tusen ord i tekstboksen, deles fremdeles meldingen opp og sendes videre – men da vil også flere tusen tekstmeldinger sendes ut.
Og hva som skjer da kan vel best illustreres ved dette leserbrevet:

En kamerat av meg fikk for et par dager siden inn en tekstmelding som startet med meld 1/1024.>br>Resten av meldingen bar preg av personlig innhold.

Annonse
Kort tid senere kom melding to av 1024..slik fortsatte meldingene å tikke inn, ingen andre meldinger kom inn, selv om jeg prøvde å sende dem til ham.. I flere dager pågikk dette!

Det som var rart var at nummeret som var avsender var en mobil i Telenors nett. Vi tenke at dette må bli veldig dyrt for denne karen (som vi kjente såvidt).

Etter litt etterforskning fant vi ut at disse meldingene var sendt fra Internett, og jeg som også har et Telenor mobilabonnement logget meg på Telenors personlige sider, og fant ut at på OYO.NO kan man sende e-mail til GSM-telefoner. Vedlegg er ikke mulig å sende, men man kan derimot sende uendlig lange meldinger som blir splittet opp.

Vi ringte til Telenors kundesenter og klaget over dette flere ganger uten at noe ble gjort. Telenor kundesenter skulle gi oss tilbakemelding, men det ble heller ikke gjort. Etter en stund hadde visstnok Telenor slettet alle meldingene som lå i køen på SMS-serveren..

Men plutselig tikket melding én av 2700 inn… Jeg vet ikke om han fortsatt mottar disse da han har dratt på jobb, og jeg har ikke snakka med “offeret” i dag.

Det kan være at problemet er løst, men at dette skal kunne være mulig er jo en TABBE av TELENOR. De ville heller ikke kontakte denne karen som hadde gjort dette, selv om det i våre øyne er ABUSE..

Håper dere kan sjekke saken, og at den er interessant for dere, og de som leser dette…

på forhånd takk

Telenor erkjenner problemet, og lover å sette stopper for denne type SMS-terror i fremtiden, ved å sette begrensninger på antall meldinger som kan sendes av gangen gjennom webtjenesten.

– Dette er jo et problem som kun rammer de færreste, men vi vil gjøre endringer for å forhindre at så store antall tekstmeldinger sendes ut i fremtiden, sier Telenors informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen.

Ellers forsikrer Telenor om at kun registrerte abonnenter har tilgang til tjenesten.

– Vi kan ikke leke politi, men vi har muligheten til å sperre kontoer hvis vi ser grunn til det, sier Johnsen til ITavisen.no.

Johnsen beklager også at responsen og tilbakemeldingen fra Telenor til “terror-offeret” var så dårlig.

– Det er veldig synd. Sånn skal det ikke være.

Forøvrig kan denne type SMS-terror bli en dyr aktivitet når tjenesten går tilbake til å koste 75 øre pr melding etter 2. januar 2001…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse