Annonse


Svindyr – men lekker MP3-telefon

SGH M-100 er nå til salgs i Norge. Med en prislapp på når 7.000 kroner blir den neppe allemannseie med det første.

Smal og smekker

I utseende er telefonen ikke ulik SGH 2400, som også er utstyrt med flipplokk over tastene. I størrelse er de to telefonene omtrent identiske. Faktisk er MP3 telefonen et par millimeter smalere enn forgjengeren.

Men det er inne i telefonen at den virkelige forskjellen viser seg. SGH M-100 har 32 Mb minne, og kan spille av filer i MP3-format.

Telefonen leveres med stereo bærbar handsfree, og på ledningen til denne sitter en egen fjernkontroll som styrer telefonen og MP3-spilleren.

Annonse
Program medfølger

Vi installerte medfølgende programvare på en PC og koblet telefonen til maskinen via en medfølgende parallellkabel. Parallellporten brukes av mange for å koble til printeren, så en løsning via seriell, eller aller helst via USB-porten, hadde vært å foretrekke.

Den medfølgende programvaren Samsung MP3 Manager har ikke andre funksjoner enn å flytte filer mellom telefon og PC. Du kan flytte et hvilket som helst filformat, men det er bare MP3-filer som lar seg spille av.

Programvaren lar deg heller ikke konvertere musikk fra CD til MP3.

God lyd og skjerm

Lydkvaliteten på spilleren er god, men dessverre har du ingen mulighet til å bytte ut ørepluggene med hodetelefoner eller plugger med høyere kvalitet.

Displayet på telefonen er meget godt, og har du sansen for animert grafikk er dette telefonen for deg. I det du skrur den på danser en lettkledd kvinne i displayet. Når du skrur den av igjen treffes jordkloden av en meteoritt og eksploderer (det ser i alle fall sånn ut)!

Raskere dataoverføring

I tillegg til underholdningsfunksjoner som spill og MP3, har telefonen proffegenskaper som synkroniserbar kalender, innbygget modem og infrarød port.

Modemet benytter drivere fra Rockwell, og telefonen kan overføre i hastigheter opp til 14.400 bit/s (tilgjengelig hastighet i Telenors nett fra ca. 1.februar 2001). Rockwelldriverne er standard, så du trenger ikke installere noe på PCen før du tar modemet i bruk.

Funksjoner

Videre har telefonen vibrasjonsvarsling, valgfritt alternativ med aktiv flipp og 18 ringetoner.

Dessuten kan du komponere dine egne ringetoner ved hjelp av programmet Easy GSM (følger med). Telefonen har ikke T9, ordbok eller prediktiv tekstinput, men et tall nede i høyre hjørne viser deg hvor mange tegn du har igjen før SMS-meldingen er full.

Oppsummert

Alt i alt er telefonen et lekkert stykke arbeid, selv om enkelte har antydet at den kanskje er litt vel firkantet.

Musikkminnet på 32 Mb er i minste laget for en telefon som ikke kan spille WMA-filer. Dermed får du ikke plass til mer enn 7-8 melodier, eller ca en halv time med musikk.

Prisen på 6.990 kroner er 1000-lappen under de første prognosene fra Samsung, men fortsatt dreier det seg om en av de dyreste mobiltelefonene det er mulig å få kjøpt i Norge. Til gjengjeld er det liten fare for at noen forveksler telefonen med sin egen Nokia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse