Annonse


Rammes av falsk mobilvirus

Meldingen som nå svirrer rundt i Norge har følgende ordlyd:

Hvis mobiltelefonen din ringer og du får følgende melding på displayet:

!?UNAVAILABLE!?

IKKE svar. Avslutt oppringningen øyeblikkelig. Hvis du svarer blir mobiltelefonen infisert av virus som sletter all IMIE og IMSI informasjon både fra mobiltelefonen og SIM kortet. Da må du bare kjøpe ny telefon.

Annonse
Både Motorola og Nokia har bekreftet denne informasjonen.

I USA har over 3 millioner mobiltelefoner blitt infisert av viruset.

Du kan sjekke informasjonen på CNN’s webside. Gi beskjed videre til alle som har mobiltelefon

Men det er en del ting som ikke stemmer her:
Verken Motorola Norge eller Nokia Norge har bekreftet at viruset finnes. Ved henvendelse til selskapene svarer de at de så vidt har rukket å høre påstanden. På CNNs norske og amerikanske side finnes ingen ferske meldinger om et mobilvirus.

For den saks skyld: IMIE – er antageligvis skrivefeil for IMEI, som er telefonens identitetskode.

– Det er ganske enkelt ikke sant det som står i eposten. Det er en gammel falsk melding fra tidlig i 1999. Det er å beklage om noen blir lurt av den, sier Nokias informasjonssjef for skandinavia Thomas Jönsson til ITavisen.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse