Nokia vs Ericsson

Annonse


– Nokia slår Ericsson

Nokia vs EricssonI fjor fikk Nokia vel 26 prosent av det totale verdensmarkedet for mobiltelefoner, mener analytikerne i amerikanske Merrill Lynch. I år stiger andelen til 30 prosent. De venter at andelen stiger jevnt og at den er på 40 prosent i år 2004.

Deutsche Bank er enda mer optimistiske på Nokias vegne, og hevder at Nokia vil nå en markedsandel på 40 prosent allerede i år 2003.

Merrill Lynch venter at det bare vil bli igjen noen få store produsenter. Samtidig vil markedet doble seg inntil år 2003.

Når det gjelder de andre store mobilprodusentene så tror selskapet av Motorola vil holde seg omtrent på dagens markedsandel på om lag 16 prosent. Til gjengjeld regnes det med at Ericsson vil gå ned til ni prosent. De vil da bli litt større enn tyske Siemens, som det hevdes vil doble sin markedsandel til åtte prosent, i forhold til fjorårets fire prosent.

Asiatiske Samsung og Panasonic spås å få en markedsandel globalt på 7 prosent i år 2004.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse