Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netscape 6

Netscape 6.0 vil ta Explorer

Etter år i skyggen av Microsofts Internet Explorer kommer den en gang så toneangivende nettleseren Netscape i ny versjon. Nettbrukere kan laste ned versjon 6.0 fra og med tirsdag.

Netscape 6
Det er mange år siden Netscapes nettleser hadde en markedsandel på 90 prosent. Med tirsdagens lansering av versjon 6.0,gjør den engang så revolusjonerende nettveteranen et forsøk på å hugge innpå de 70 prosentene Microsoft har med Internet Explorer.

Netscapes ledelse har klokketro på at nylanseringen skal spise markedsandeler fra Microsoft.

– Den raskest økende delen av økonomien er konsument- og SMB-markedet, og det er her Netscape har sin virkelige styrke. Jeg tror Netscape 6.0 kommer til å gi oss et massivt puff i ryggen, sier Jim Martin, senior visepresident hos Netscape, til Reuters.

Den ferske versjonen av Netscape er skrevet fullstendig om, melder selskapet. Nettleseren er, i motsetning til Internet Explorer, tilgjengelig på en hel rekke plattformer – blant dem det toneangivende Linux-operativsystemet.

Netscape eies av verdens største nettleverandør AOL, som ironisk nok har en avtale med Microsoft om å levere Internet Explorer til alle sine kunder.
Siste versjon av Netscape finnes hos Netscape.

(Origo)