Netscape 6

Annonse


Netscape 6.0 vil ta Explorer

Netscape 6Det er mange år siden Netscapes nettleser hadde en markedsandel på 90 prosent. Med tirsdagens lansering av versjon 6.0,gjør den engang så revolusjonerende nettveteranen et forsøk på å hugge innpå de 70 prosentene Microsoft har med Internet Explorer.

Netscapes ledelse har klokketro på at nylanseringen skal spise markedsandeler fra Microsoft.

– Den raskest økende delen av økonomien er konsument- og SMB-markedet, og det er her Netscape har sin virkelige styrke. Jeg tror Netscape 6.0 kommer til å gi oss et massivt puff i ryggen, sier Jim Martin, senior visepresident hos Netscape, til Reuters.

Den ferske versjonen av Netscape er skrevet fullstendig om, melder selskapet. Nettleseren er, i motsetning til Internet Explorer, tilgjengelig på en hel rekke plattformer – blant dem det toneangivende Linux-operativsystemet.

Annonse
Netscape eies av verdens største nettleverandør AOL, som ironisk nok har en avtale med Microsoft om å levere Internet Explorer til alle sine kunder.
Siste versjon av Netscape finnes hos Netscape.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse