Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ikke comeback fra Flashback

Etter å ha bli nektet båndbredde av elleve internettleverandører stenger Flashback sitt webhotell, som blant annet er kjent for å huse ytterliggående høyreekstremister.

Flaschback Sensur
Svenske Flashback slutter både som internettleverandør og webhotell, etter å ha blitt presset ut av virksomheten.

– Flashback kan ikke lenger opprettholde sine oppgave som internettleverandør. Vi har derfor besluttet å opphøre virksomheten med umiddelbar virkning, skriver gründeren Jan Axelsson i sitt nyhetsbrev FNA Newsflash.

Vil fortsatt lage nyhetsbrev og avis

Flashbacks sin virksomhet har møtt stadig mer motstand, fordi de har gitt hjemmesideplass til blant andre nazister, og det endte til slutt med at undergrunnssiden ikke fikk kjøpe båndbredde fra internettleverandørene.

Siden har vært koblet fra nettet i flere omganger de to siste månedene. I følge Axelsson skal Flashback nå konsentrere seg om sin hjemmeside, nyhetsbrevet og den trykte avisen.

Inkluderte alle

Axelsson har hatt som politikk å gi plass til alle, være seg prostituerte, ytterliggående grupper på begge fløyer og ulike sekteriske grupperinger i samfunnet.

I følge Axelsson har store aktører som KPNQwest presset mindre internettleverandører til ikke å selge aksess til hans webhotell.

Det har lenge foregått en diskusjon i svenske medier, hvorvidt det er rett av nett- og serverleverandører å tvinge Flashback til å legge ned sin virksomhet, og mange kaller dette sensur.