Annonse


Cybertelefonen som har alt!

Tidligere i år har Wapland.no omtalt et kommende produkt som het Multipalm, fra Koreanske Cyberbank. Nå ser det ut som om denne er klar for lansering, men under det nye navnet Cybird. Kanskje ikke så dumt, siden Multipalm lett kan trekke assosiasjoner til visse konkurrerende PDA-produsenter.

Storskjerm

Mens vanlige Pocket PC-produkter har vært begrenset til en skjermoppløsning på 240 x 320, stiller Cybird med en 4″ VGA-skjerm som har en oppløsning på hele 640 x 480.

Riktignok viser den likevel bare 256 farger, til tross for at flere av dagens PDA-er kan skryte av 65 536 mulige farger.

Med denne høye oppløsningen får du plass til såpass mye informasjon på skjermen at det er hensiktsmessig å bruke en vanlig nettleser. Cybird leveres derfor med full støtte for Microsoft Explorer 4.0, HTML 4.0, Javascript og wap. Cyberbank Cybird stylus

Annonse
Du kan jo selv prøve å forandre oppløsningen på PC-skjermen din ved å høyretrykke på skrivebordsbakgrunnen, velge egenskaper og innstillinger, og sette skjermområdet til 640 x 480 – da har du en god pekepinn om hvor stort arbeidsområde du får på Cybird.

Bluetooth og GSM

Bluetooth er også innebygd, slik at du kan kommunisere trådløst med andre Bluetooth-enheter, inkludert det trådløse headsettet som følger med.

PDAfonen benytter seg av en Intel StrongARM prosessor, i likhet med blant annet Compaq iPaq. Med 32 MB ROM og 16 MB RAM (oppgraderbart til 32), har du plass til MP3-filer, video, og andre dokumentene dine. Men det er litt merkelig at Windows CE 2.12 er oppgitt som operativsystem i Cybird, når Windows forlengst har lansert Windows CE 3.0.

Cyberbank Cybird oversikt

PDAfonen kan naturligvis bruke seg selv som modem, og hevder å være i stand til å overføre 64 Kbps med data, for nettverk som støtter slike hastigheter.

Selv om Cybird er en CDMA-telefonen, noe som i utgangspunktet betyr at den er beregnet på asiatiske mobilnett, vil den ifølge MSNBC fungere som en GSM mobiltelefon.

Dette betyr altså at det vil være mulig å bruke den også her i landet. MSNBC skriver også at Cybird vil markedsføres i USA under navnet ePhone, med en forventet pris på nærmere 11.000 kroner ($1.200). Forhåpentligvis er dette en pris som vil falle relativt raskt!

Mer informasjon om Cybird finner du på www.cb.co.kr/english/index.asp

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse