dot.com penger

Annonse


Narko-nerder i .com

dot.com pengerPåstanden er at bruk av speed, kokain og heroin blir stadig mer vanlig blant amerikanske IT-arbeidere for å klare det høye tempoet i bransjen. IT-miljøene i Silicon Valley og andre høyteknologiske områder i USA er i ferd med å skaffe seg store narkotikaproblemer.

Selv om narkotikatesting av medarbeidere er vanlig i en rekke større bedrifter i USA, er det svært mange som unnlater å gjøre dette i »HighTech» verdenen.

Frykter tap av arbeidskraft

Frykten for å miste verdifull arbeidskraft gjør at bedriftene i høy grad ser gjennom fingrene med misbruket.

I selskapene Amazon.com og programvareselskapet Intuit, lar man være å narkoteste idémennesker, det vil si alle i høye stillinger, mens sjåfører, rengjøringspersonell og andre lavtlønnete må levere fra seg urintester, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse
Speed for å komme seg gjennom arbeidsdagen, kokain til fest og heroin for å slappe av, er for mange oppskriften for å holde ut 15-16 timers arbeidsdag som ofte avsluttes med en fest.

Strømmer til avrusingssentrene

Nå har narkotikaavhengige nerder begynt å strømme til avrusningssentre i Los Angeles, New York og San Francisco.

Det er lite trolig at de høye rusforbruket i denne bransjen er noe som har startet helt plutselig. Silicon Valley har i flere år vært kjent som et område med liberal holdning til narkobruk, og med arbeidsgivere som godtar dette.

I Norge er det ikke kjent at mennesker i IT-bransjen ruser seg mer enn andre, og narkotesting er heller ikke noe spørsmål hos norske arbeidsgivere, bortsett fra i militæret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse