Annonse


Intel med nye billigprosessorer

Hastigheten på de nye brikkene oppgis til å være henholdsvis 733 og 766 megaherz.

De er beregnet for bruk på relativt billige datamaskiner – eller det som i USA kalles _ – «under tusen dollar»-segmentet. Her har Intel kapret stadig større deler av markedet de siste månedene. Reuters mener de nå har om lag 94 prosent av dette markedet.

AMD (Advanced Micro Devices) har tidligere klart å gjøre et kraftig innhogg i markedet for billige prosessorer. De har tidligere konkurrert ved å selge brikker med tilsvarende ytelse for 25 – 30 prosent lavere hastighet.

Nå har AMD valgt å legge mer vekt på ytelsene på sine prosessorer, skriver New York Times. De har blant annet markedets raskeste brikke, og ni av de ti største PC-produsentene tilbyr modeller med AMD-prosessor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse