Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sofa-surfing fra Gateway

Amerikanske Gateway lanserer en helt nye serie produkter for hjemmet, som kommuniserer med hverandre gjennom dine eksisterende telefonuttak.

Med de nye produktene Connected Touch Pad og Gateway Connected Music Player, retter Gateway seg først og fremst til AOL-abonnenter (America Online). Touch Pad, en stor trykkfølsom skjerm-PC, kommer med innebygde funksjonalitet for å koble seg raskt opp mot AOL-tjenester, men er i tillegg også utstyrt med nettleser fra Netscape.

Touch Pad kan opereres ved å trykke direkte på skjermen, med en stylus, eller ved å bruke et trådløs tastatur. Gateway har designet apparatet slik at man skal kunne for eksempel henge det på kjøleskapet, for hele familiens nytelse, eller sitte med den i sofakroken.

Ved hjelp av HomePNA 2.0 – teknologi kan Touch Pad, Music Player, og andre produkter bruke husets eksisterende telefonlinje til å etablere et lokalt nettverk.

Den frittstående audio-komponenten Connected Music Player kan da spille MP3-filer rett fra PC-en, selv om harddisken befinner seg i et annet rom.

Siden Gateway-nettverket legger tar i bruk andre frekvenser en vanlig taletrafikk, kan du fremdeles bruke telefonen som vanlig, og det er også mulig å la flere PC-er dele samme internettoppkobling.

Gateway sier de vil sørge for at disse og fremtidige produkter vil kunne ta i bruk bredbånd og IP-telefoni, og har gått inn i et strategisk samarbeid med bredbåndsselskapets Broadcom.