Annonse


Knuser SoundBlaster

Philips er i ferd med å lansere et nytt lydkort som får anmeldere til å gispe.

Philips Acoustic Edge PSC706 er et 5.1 surroundlyd-kort i toppklassen. Den amerikanske listeprisen er bare 99 dollar når det lanseres i november. Philips leverer også firekanals-kortet Seismic Edge og stereokortet Rhythmic Edge til henholdsvis $79 og $49.

– Det kjenner jeg ikke til

Det nye lydkortet ser virkelig ut til å ville skape (lyd)bølger. Problemet er bare at ingen hos Philips vet om det!

Vi har uten hell kontaktet Philips Norge og Philips’ Norden-kontor i Sverige. Ingen har hørt om Acoustic Edge eller de andre kortene i serien. De antyder at kortet kanskje bare vil bli solgt i USA. Men på hjemmesiden www.philips.com er det også helt taust.

Annonse
– Det aller beste lydkortet

Stealth-kortet fra Philips finnes, selv om elektronikkgigantens medarbeidere ikke kjenner til det. – Dette er det aller beste lydkortet for forbrukermarkedet jeg har vært borti. Det dytter SoundBlaster Live! Pro ned fra taket. Teknologien som simulerer og forsterker surround-lyden er revolusjonær. Andre kortprodusenter må nå ta seg sammen for å lage noe liknende, skriver Gamers Depot.com som har testet lydkortet som Philips ikke har hørt om.

Kinolyd fra PC-en

Hvis du har DVD-spiller med receiver og surrondlyd-anlegg, kjenner du også til 5.1-lyd (senterhøyttaler, to sidehøyttalere i front, to sidehøyttalere bak, samt basskanal for eventuell subwoofer). Den tryller fram kinolyd med Dolby Digital.

Acoustic Edge gir deg det samme på PC-en, og mer til.

Bedre romlyd

Acoustic Edge følges av programvaren PowerDVD fra CyberLink. Når kobler PC-en til fem eller seks høyttalere for å avspille DVD, og velger QMSS-format i stedet for vanlig Dolby Digital, avleverer QMSS mer lyd i de bakre høyttalerne. Resultatet er mer altomsluttende lyd enn med Dolby Digital.

3D-lyd fra MP3-filer

Acoustic Edge bruker teknologi fra QSound Labs (www.qsound.com) som kan vrenge 3D-lyd ut av lydkilder som i utgangspunktet mangler surround-lyd. Derved kan Philips-kortet ikke bare frembringe 3D-lyd fra DVD-filmer, men også fra spill, musikk-CD-er og MP3-filer. Dessuten kan lydkortet simulere 5.1-lyd fra bare fire eller to høyttalere.

– Du tror det ikke før du hører!

– Selv det rimelige Rhythmic Edge-kortet og to stereohøyttalere gir en forbløffende effekt, skriver Gamers Depot.com. Lyden fra MP3-filer og dataspill vandrer tydelig framover og bakover i rommet.

– Du tror liksom ikke at det er mulig å oppnå romlyd med bare to høyttalere, og griper deg i stadig å vri på hodet for å høre hvor lyden kommer fra, skriver Gamers Depot.

– Bedre enn SoundBlaster Live!

Med Acoustic Edge og fire høyttalere, blir resultatet enda bedre. I følge Gamers Depot virker MP3-låter som avspilles via dette systemet mer levende enn med toppkortet SoundBlaster Live! Pro.

Acoustic Edge plasserer instrumentene på forskjellige steder rundt hodet, og de fire høyttalerne presterer bedre lyd enn vanlig stereo. Programvaren Yamaha GX-synthesizer som følger med kortet, håndterer MIDI.

Passer til alle høyttalere

Philips-kortene kan kobles til nærmest alle PC-høyttalere på markedet via kabler med mini-DIN-kontakt i den ene, og tre vanlige stereokontakter i den andre enden.

Kortet leveres foreløpig ikke med drivere for Windows 2000, men det kommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse