Annonse


Titantelefon på Oslotur

Normalt lager man deksler til telefoner ved å presse varm plast i former. Riktig så enkelt er det ikke når dekselet skal lages i titan. Metallet med smeltepunkt på 1675 grader er riktig nok godt smibart, men med en hardhet som gjør at det kan risse i glass og stål sier det seg selv at dette ikke er noe du valser ut på kjøkkenbenken.

Direkte billig blir det heller ikke, når produksjonsutstyr og teknologi skal tilpasses utviklingen av en telefon som bare blir å finne i lommene på en håndfull Ericsson-utvalgte. Derimot blir det usedvanlig lekkert.

Telefonen vi fikk kikke nærmere på ser ved første øyekast ut som en ordinær R320. Så er det også samme innmat og teknologi i de to telefonene. Men R320 er kraftigere, og har tre små blanke skruer på hver side. Prinsippet med å smette dekselet på plass ved å utnytte elastisiteten i plasten kom til kort på titan-versjonen.

Hvor mye det har kostet å utvikle telefonen vet vi ikke. Ericsson har riktig nok tapt milliardbeløp på mobiltelefoni, men det skyldes vel neppe R320 TITAN alene…

Annonse
*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du oppgradere systemet ditt her

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her . Filen er ca. 17 sekunder lang, og 487 KB stor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse