Annonse


Norsk bredbåndsrekord for Modalen

Regjeringen har som mål å ha full bredbåndsdekning innen år 2004.
Fredag startet arbeidet opp i Modalen. Etter planen skal utbyggingen være ferdig 22. desember.

– Historie

– Om få uker har det første stedet i Norge full bredbåndsdekning sier PCTVnets Jostein Eck, prosjektleder for »[email protected]».

Prosjektet er et samarbeid mellom nett-terminal leverandøren PCTVnet, bredbåndsleverandøren Nera og Modalen kommune.

En lang rekke samarbeidspartnere vil yte sitt bidrag på innholdssiden. Dette gjelder blant annet programvareleie, videotelefoni, spesialtilpassede nettbankløsninger og interaktiv kommunikasjon mellom kommuneadministrasjon og den enkelte.

Annonse
Samarbeider med innholdsleverandører

– Det har vært vesentlig for prosjektet i Modalen at vi ikke bare skal bygge bredbåndsnett. Et slikt nett er ikke interessant uten innhold, sier Modalens rådmann Hogne Haktorson.

– Det er nettopp helhetstankegangen som gjør Modalen så spennende også for oss, sier markedssjef Ulrica Risberg i Neras divisjon for bredbåndsaksess, Nera. Selskapet leverer radiolinjeutstyr, og det er det nyeste innen denne teknologien som nå settes opp i Modalen.

Råd for videre utbygging

– Vi arbeider også med planer om å få etablert et kompetansesenter for bredbåndsimplementering i norske kommuner innen »[email protected]»-prosjektet, fortsetter Eck. Han mener erfaringene fra Modalen vil ha stor verdi for den videre bredbåndutbygging i vårt land.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse