Annonse


Gjensyn med Monkey Island

Da var er det på tide å ta rotta på den fryktsomme piraten LeChuck. Igjen.

Hvem har vel ikke varme minner fra de hysteriske fornærmelse-sverdkampene i The Secret of Monkey Island, spyttekonkurransen fra Monkey Island 2: Le Chuck’s Revenge, eller banjoduellen i The Curse of Monkey Island?

I Escape from Monkey Island lover LucasArts å by på like mye moro som i de tre første spillene. Ut fra demoversjonen av spillet å dømme, har de også klart å beholde den gode tegneserie-aktige stemningen, til tross for at grafikken nå er gjort i 3D.

Historien ser også ut til å bli akkurat så vill og idiotisk som vi har lært oss å forvente: Ved spillets start kommer vår helt Guybrush Threepwood og hans nybakte kone, guvernør Elaine Marley, tilbake tile Melee Island etter bryllupsreisen.

Annonse
Sjokket er forståelig nok stort da de finner ut at i sitt fravær har Elaine blitt erklært død, guvernørboligen er under angrep av en mann med katapult, og en viss Charles L. Charles kjemper for å bli øyas neste guvernør.

Mens Elaine stabler en valgkampanje på bena, havner Guybrush i stadig dypere trøbbel med advokater, tyver, voodoo, og eksperimentelle proteser (!). Og naturligvis bygger det hele opp mot et uunngåelig oppgjør med LeChuck, og det fryktinngytende våpenet Ultimate Insult.

Ellers blir vi lovet flere vitser, mer humor, nye fornærmelser, og mer apekatter enn i de andre tre Monkey Island-spillene til sammen.

Escape From Monkey Island skal være i norske butikker rundt den 20. november. Ti dager har aldri virket så lenge…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse