Annonse


– Tving studentene til e-læring!

Studenter som går på amerikanske Fairleigh Dickinson må fra neste år ta minst ett universitetskurs via Internett. Disse kursene spenner over matematikk, litteratur og internasjonal politikk.

Dette er første gang et universitet tvinger sine studenter til e-læring.

– Norske universiteter kan lære mye av det som skjer i USA nå. Med dagens teknologi burde det finnes alternativer til overfylte auditorier og forelesningssaler, og dette bør være uhyre interessant for norske universiteter, sier salgs- og markedssjef Thomas Almskog i e-læringsselskapet Boxer Technologies.

Fremtidig marked

Han mener at etter hvert bør skoleelever ned til ungdomsskolenivå bør få deler av undervisningen hjemme på egen PC.

Annonse
– Dette vil spare skolevesenet store ressurser, styrke dataforståelsen hos unge og dessuten være praktisk for elever med lang skolevei, sier Almskog. Han hevder at mindre skoleflinke elever lettere vil kunne følge sitt eget tempo, heter det i en melding fra det kommersielle nyhetsbyrået Newswire.

Fleksible lærere

På NTNU i Trondheim leder Kirsti Rye Ramberg et prosjekt som skal koordinere IKT og læring.

Ramberg ønsker ikke å tvinge studenter fra klasserom til datamaskinen, men ser fordeler ved e-læring.

– Geografiske avstander blir ubetydelige på denne måten. Men studentene må få oppfølging i form av lokale arbeidsgrupper og fleksible lærere, ellers blir frafallet høyt. Muligheter for toveiskommunikasjon er avgjørende, mener hun.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse