Annonse


ADSL-prisene er klare

Selve installeringen koster 1995 kroner men bindingstid har selskapet gått bort i fra.

Fra og med 1.desember kan de aller første privatkundene få installert ADSL hos Telenor. I første omgang er det kun sentrale strøk i de største byene som får muligheten. Totalt sett innebærer dette cirka 20 prosent av nettet.

Hva er prisene?

 • 384 kbit/s nedstrøm – 128 kbit/s oppstrøm kroner 450,-
 • 704 kbit/s nedstrøm – 128 kbit/s oppstrøm kroner 550,-
 • 1024 kbit/s nedstrøm – 256 kbit/s oppstrøm kroner 750,-

  Det billigste tilbudet koster altså 450 kroner, mens den samme hastigheten hos konkurrenten Nextgentel koster 430 kroner.

  Men du slipper ikke unna med kun en månedlig pris. I tillegg kommer en installasjonsavgift på 1.995 kroner, og i første omgang vil det ikke være mulig å installere på egen hånd.
  Dette innebærer at du ikke kan unngå avgiften selv om du har kompetansen til å installere utstyret på egen hånd.

  Annonse
  Gir ikke tilbud om IP-telefoni

  Telenor vil gjerne ha totalkunder.
  ADSL-abonnementet forutsetter at du også har et telefon eller et ISDN-abonnement hos selskapet.

  Fordi ADSL kun er et dataabonnement, kan man ikke benytte det til telefoni, bortsett fra IP-telefoni. I første omgang har ikke Telenor noen planer om å tilby et IP-telefoni tilbud.

  Dersom du har et ordinært telefonabonnement, kommer en tilleggspris på 70 kroner per måned for ADSL-abonnementet.

  Et annet krav er at du har installert et nettverkskort på PC’en, men det kan du få ned i en pris på 150 kroner.

  – Kobberlinjene som benyttes til telefoni, vil også bære ADSL-tjenester. Men etter hvert skal det gå an å benytte andre teleoperatører, var forklaringen fra Telenor.

  En gledelig nyhet er at selskapet har forlatt tanken om å kreve bindingstid, noe som garantert ville skremt bort en rekke kunder.

  – ADSL er et mye, mye raskere Internett, sa direktør Knut Håkon Nilsen i Telenor Internett, som presenterte det nye tilbudet.

  Kan ikke garantere raskere surfing

  Men Telenor kan ikke garantere at surfingen faktisk går raskere, da mye av informasjonen finnes på områder der Telenor ikke råder.

  Derfor lanseres også en egen ADSL-portal med eget innhold av ukjent art. Trolig vil de knytte til seg en rekke innholdsleverandører som NRK og A-pressen.

  ADSL vil i årene fremover kunne oppgraderes til åtte Mbit/s, noe som ikke vil gi deg all verdens glede før innholdssiden styrkes betraktelig.

  En av de store fordelene er at det ikke brukes tid til oppkobling, en dødtid som irriterer mange brukere.

  Løsningen som leveres er en enbruksløsning, og det er ikke tillat å benytte mer enn en maskin tiknyttet abonnementet.

  Kreative sjeler som har satt opp interne hjemmenettverk tidligere, vil imidlertid helt sikkert klare å koble ADSL til sitt interne nettverk.

  Kommer med sikkerhetsløsning

  Med ADSL i huset, er sjansen også mye større maskinen står på store deler av tiden. ADSL er en fastavgift uten tellerskrittsavgifter. Dette innebærer også større fare for sikkerheten. Dette er helt sikkert grunnen til at abonnementet inkluderer brannmur og virusløsning fra Norton.

  Les mer om Telenors ADSL tilbud på www.telenor.no/adsl/.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse