Annonse


Microsoft satser på flat PC

Tablet PC er navnet på det nye konseptet fra Microsoft, en bærbar maskin i lettvekterklassen, som etter ryktene skal inneholde Transmetas Crusoe-prosessor.

Tablet PC er en bærbar skjermbasert løsning. I teorien skal den nye enheten inneholde samme funksjoner som en bærbar PC, men også tilby en rekke nye løsninger som et stemmebasert brukergrensesnitt.

Uten tastatur

Men til forskjell fra andre bærbare maskiner har ikke Tablet PC noe tastatur, og sannsynligvis vil man benytte en penn på en følsom skjerm.

I følge ZDnet skal det allerede eksistere en prototype av maskinen, men det vil gå lang tid før den er klar for produksjon.

Annonse
Det er trolig at løsningen vil bli basert på en embedded versjon av Microsofts NT, og kanskje med noen funksjoner fra det kommende operativsystemet Whistler.

Transmeta har ingen kommentar

Kilder som ZDnet har vært i kontakt med bekrefter at Transmeta jobber med Micsrosofts prosjekt, men offisielt vil ikke prosessorselskapet kommentere saken.

Transmeta har blant andre Linus Torvalds på sin løsningsliste, mannen som satte i gang utviklingen av operativsystemet Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse