Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bærbar Java åpner dører

Et amerikansk selskap har nå avduket en bærbar Java minimaskin som kan åpne dører eller brukes som elektronisk signatur. IButton er en 16 mm stor Java-basert chip innebygd i rustfritt stål.

IButton er en liten chip som fysisk fungerer som en nøkkel . Bruksområdet vil være knyttet til et bred område av sikkerhet, enten det er snakk om å åpne låste PC’er eller dører. På innsiden av iButton finner man en Java-computer med 64Kb ROM og 134Kb RAM, som kan lagre opptil 30 digitale sertifikater. Inkludert er også Java Virtual Machine, som muliggjør Java-applikasjoner.

Høyere sikkerhetsnivå

Planen til Dallas Semiconductor er å henvende seg selskapet som er interessert i bruk av Java-basert maskinvare, som kan gi et mye høyere sikkerhetsnivå enn dagens brukernavn og passord for nettverkstilgang, sikre e-posttransaksjoner og tilgang bak låste dører.

Grunnen til at de har valgt akkurat Java, er fordi denne teknologien kun trenger å utvikles en gang, uansett plattform den skal benyttes på. I tillegg er det med denne løsningen mulig å kjøre en rekke ulike applikasjoner på grunn av stor minnekapasitet.

Applikasjoner kan inkludere profiler som bruker til å fylle ut skjema, digitale signaturer, og digitale fotografier og fingeravtrykk. Det er også fullt mulig å oppdatere iButton for fremtidige webbaserte applikasjoner, skriver selskapet i sin pressemelding.

Varer i ti år

Chipen kan bli bygget inn i ringer, klokker, lommeboker, metallholdere osv. For å få tilgang til PC’er og bygninger, presser brukeren iButton på en løsning som kalles en Blue Dot, som overfører informasjon til og fra en bærbar maskin.

Selskapet hevder selv at det er nesten umulig å ødelegge iButton, om du så skulle hoppe på den. Varigheten er på ti år.

www.ibutton.com