Annonse


Trustix avviser hackerinnbrudd

Det var Aftenposten som først meldte at sikkerhetsselskapet Trustix har vært utsatt for et datainnbrudd. Nå går selkskapet ut og avviser at noe slikt har skjedd.

-Trustix har ikke vært gjenstand for et elektronisk innbrudd (hacket/cracket). Så langt vi er kjent med har vår brannmur XSentry og vårt operativsystem Trustix Secure Linux aldri blitt hacket/cracket, verken hos Trustix selv eller hos noen av våre kunder.

Vi er kjent med at noe lukket kildekode fra Trustix som ble utviklet forca. ett år siden har kommet uvedkommende i hende. Dette ligger langt tilbakei tid, og det er uten kommersielle og/eller sikkerhetsmessige konsekvenser forTrustix og våre kunder.

Trustix utvikler og markedsfører produkter blant annet for sikker tilgang og kommunikasjon på internett. Dette gjør at Trustix selv er et populært mål for forsøk på innbrudd fra hackers/crackers, heter det i uttalelsen fra selskapet.

Annonse
Nå mener selskapet at norske media har latt seg bruke som løpegutter for kriminelle som ønsker å skade Trustix.

Mye kan tyde på at Trustix har dratt på seg vreden til en del av hackermiljøet. Selskapets skryt om at mange hundre hackere har forsøkt å komme seg inn i deres system, uten å greie det, har tydeligvis irritert mange.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse