Lucent-logo

Annonse


Økt trussel fra »hacktivister»

Lucent-logoVi har knapt nok sett begynnelsen på hva de såkalte “hacktivistene” kan gjøre, forteller Kent Andersen hos den britiske sikkherhetskonsulenten Control Risk Group (CRG).

– Metodene de benytter er fremdeles på spedbarnstadiet, hevder Andersen.

Nettæraens aktivisme tar i bruk både geriljataktikker, grasrot-organisering og graffiti for å formidle sitt budskap, hevder CRG.

Virus vil ramme nettbrukere og firmaer

Både industrispionasje, tilgrising av nettsider, blokkering av tilgang til nettsider og virusinfeksjoner er metoder som aktivistene benytter – til stor fortvilelse både for brukere og firmaer.

Annonse
«Hacktivistene» retter seg stadig mer mot selskaper og deres kunder snarere enn myndighetene, sier Andersen.

Russland sikkerhetsmessig risiko

Den politisk baserte nettrusselen blir skissert i selskapets årlige trusselrapport, “Risk Map 2001”, melder Reuters.

Rapporten identifiserer tolv land som en “ekstrem” politisk og sikkerhetsmessig risiko. Landene er Afghanistan, Burundi, Eritrea, Etiopia, Kongo, Liberia, Russland (Tsjetjenia), Sierra Leone, Somalia, deler av Sri Lanka, Sudan og Tsjad.

Lucent ble rammet av Defend

I konflikten mellom Israel og Palestina har vi vært vitne til økt bruk av geriljavirksomhet på nett. En rekke nettsteder på begge sider har blitt rammet av datainnbrudd.

I forrige uke var det Lucent som ble rammet av et angrep. Hackere som sympatiserer med palestinerne angrep Lucent sin nettside, fordi selskapet har tette forretningsforbindelser med Israel.

Lucents nettside ble rammet av Defend, som minner om Floodnet, et program som ble utviklet av Zapatista-opprørerne i Mexico. Defend er i seg selv et ganske ufarlig verktøy, og medførte ikke til annet enn at Lucent sin webserver kræsjet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse