Hacker/bærbar (ny)

Annonse


Trustix ble cracket

Hacker/bærbar (ny)Angrepet skal ha funnet sted for et par uker siden, men Trusix var ikke klar over dette før media gjorde dem oppmerksom på dette.

Trustix er Norges største selskap innen datasikkerhet og utvikler systemer innen sikkerhet, brannmurer og systemadministrasjon.

Tok et kvarter

Aftenposten har vært i kontakt med en av hackerne som angrep Trustix, og i følge en av hackerne tok det 15 minutter å trenge gjennom bedriftens sikkerhetssystem, som var laget av dem selv.

-Vi fant et smutthull og fikk dermed tilgang til intern-nettverket hvor vi igjen fant den hemmelige kildekoden som knytter seg til programvarer utviklet av Trustix, forklarer hackeren.

Annonse
Skryter av at hackere ikke greide å bryte gjennom

På sin hjemmeside har Trustix en pressemelding som skryter av selskapet sikkerhet.»Mer enn 400.000 forsøk ble gjort av hackere og crackere for å bryte seg inn i Trutix Secure Linux Computer.»

Mer enn 750 crackere og hackere å trenge gjennom systemet til Trustix under arrangementet Nordtlan, skriver selskapet i pressemeldingen.

I pressemeldingen står det blant annet om »profesjonelle hackere». En e-post sendt til ITavisens redaksjon, hevder at dette er latterlig å påstå, og at de fleste på Northlan er 14-15 år. Avsender av e-posten hevder at den slags påstander provoserer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse