Annonse


Ny skjermsensasjon

Hva med en kjole som kjører Matrix skjermsparer mens du vandrer rundt?

I Sør-Korea er som vanlig forskere opptatt med nye artige oppfinnelser. Denne ganger er det en hårtynn skjerm som utvikles av forskere ved Electronics Telecommunications Researh Institute.

Tidligere i denne uken viste forskerne innen organiske sirkelkretser frem det som må være verdens tynneste skjerm, EL (electro luminescent).

Lystiltrekkende kjemikalier

Oppfinnelsen er basert på lystiltrekkende kjemikaler som festes på ultratynn plastikk, bestående av 175 mikroner – en mikron er en milliondels meter.

Annonse
Skjermen er også bøyelig og kan foldes rundt kroppen hvis ønskelig, og dette gjør det mulig å gå rundt som en vandrende lysskjerm.

Den består av fem ikoner og 1,344 piksler eller billedelementer og EL kan avgilys som stråler like sterkt som 100 stearinlys. EL er sprayet på tynn plastikk, som er mye tynnere og lysere enn andre display. Det er som å se LCD montert på glass, skriver The Korea Herald.

Kan brukes på alt trådløst

Skjermen skal være mer gunstig for trådløse enheter som PDA’er, mobiltelefoner, bærbare PC’er enn dagens løsninger. Biler, lamper, trafikklys osv. vil også kunne nyte godt av den nye skjermoppfinnelsen.

I tillegg gjør plastikkens fleksibilitet at EL også kan utråle lys når den bæres som et klesplagg. Forskerne bak produktet, hevder at dette er verdens første skjerm med denne fleksibiliteten, skriver The Korea Herald.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse