Annonse


Splittet om Napster-avtale

Universal, en av de fem store plateselskapene som har halt Napster for retten, ivrer fortsatt etter å få stengt den kontroversielle tjenesten, melder Financial Times. Direktørene tviler på om det er mulig å gjøre tjenesten stueren.

Direktørene i flere plateselskap misliker også sterkt måten Bertelsmann har håndtert saken på. En overraskende melding om forlik er ikke måten å gjøre det på, sier flere av FTs kilder.

– De må forholde seg til minst to eller tre av plateselskapene for å få dette til å fungere, sier en kilde hos en av de store selskapene.

Den økte uviljen og uroen om Napster-avtalen ser nå ut til å splitte plateselskapenes samlede marsj mot den fremtidige inntektskilden, som abonnement på nettmusikk ser ut til å kunne bli.

Annonse
De andre plateselskapene tar en mer tilbakeholden linje enn Universal, og sier de vil følge opp søksmålet inntil de føler seg trygge på at Napster vil betale “rimelige beløp” til opphavseierne.

Bertelsmann sa onsdag at de er i ferd med å inngå et samarbeide med Napster. Dersom tjenesten blir stengt som følge av søksmålet, vil de starte det på nytt i en annen form.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse