Annonse


Smart liten Alcatel med WAP

Egentlig finnes det en enda enklere modell, Alcatel 300. Denne telefonen mangler WAP, men er ellers identisk med 301.

Det er ikke bare utseendet som skiller One Touch 301 fra tidligere modeller. Også menyen har fått en tiltrengt ansiktsløfting, og fremstår nå som svært oversiktelig og lettnavigert.

Fyller ut ordene

Selv om dette er en enkel telefon har den en rekke avanserte finesser. Særlig interessant er ordboken, som skiller seg fra T9 ved at den kan legge til lengre ord enn antallet tastetrykk skulle tilsi. Det tar imidlertid litt tid å venne seg til denne måten å skrive meldinger på.

Ved å holde snarveien til telefonboken inne i noen sekunder kommer du rett inn i menyen for meldinger.

Annonse


WAP-funksjonen er også enkel å forholde seg til. Fra navigasjonsknappen under displayet kan du gå videre til tjenester eller meny. Velger du tjenester får du en ny meny der du kan velge om du vil logge deg på, gå til en bestemt adresse eller endre ulike innstillinger.

Du kan bruke prediktiv tekstinput også i WAP, og navigasjonstasten lar deg raskt søke gjennom sidene du får opp. Trykker du på tasten følger den linken videre på samme måte som på NaviRolleren til Nokia 7110.

Valuta og spill

Videre har telefonen valutakonvertering, tre spill og kalkulator. Spillene er:

 • Puzzle, hvor du stokker firkanter på et brett til du får frem bildet du skal ha.
 • Music, antakelig verdens mest irriterende spill, der telefonen piper i hytt og pine. Etterpå skal du forsøke å »spille» den samme melodien ved hjelp av talltastene.
 • Secret, en variant av MasterMind der du skal gjette en tallkombinasjon med 5 siffer.

  Menyen kan tilpasses brukeren, og det er mulig å legge inn 2 egne ringetoner, samt velge mellom 15 forhåndsprogrammerte. Lyden er dyp og kraftig som en Bonnie Tyler-utgave av Nokia og Ericsson.
  Telefonen kan også varsle ved hjelp av vibrasjoner.

  Bra lyd

  Sett under ett er dette en liten og god telefon med bra lydkvalitet. Batteripakken består av 3 celler NIMH som gir til sammen 3,6 V. Hvor mange mAh batteriet kan lades opp til er ikke oppgitt. Det er derimot taletiden, som oppgis til 4,5 timer, og standby-tiden som oppgis til 165 timer.
  Dette er ikke galt for en telefon i denne klassen.

  Kjappe fakta:

  Størrelse: 109x48x23mm
  Volum:
  120 ccm
  Vekt:
  110g
  Tale/Standby:
  4,5h/165h
  Pris: 1.590,- (veil. uten abonnement)

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse