Annonse


– Ingen grunn til strålepanikk

I en artikkel i New Scientist tidligere i år, ble det hevdet at det er blitt nødvendig å sette ned hastigheten på GPRS, fordi terminalene ble overopphetede og ikke holdt seg under sikkerhetsnivåene for absorbert stråling.

Talsmenn for Motorola ble blant annet brukt som kilder i denne saken, men sjef for Motorola Applications Global Network (MAGNet) Dominic Strowbridge forsikrer om at det ikke vil bli noe økt strålefare forbundet med oppgraderingen av GSM-nettet til GPRS (General Packet Radio Service).

– Når vi utvikler nye teknologier kan vi alltids forhandle med ingeniørene om pris, størrelse og spesifikasjoner. Men vi kan aldri forhandle om sikkerhet – her må vi følge retningslinjene, og vi har ingen ting vi skulle ha sagt. Våre GPRS-terminaler avgir ikke mer stråling enn vanlige GSM-telefoner, sier Strowbridge.

Om strålingen fra vanlige GSM-telefoner er ufarlig, kan riktignok ingen si med sikkerhet. Av det trekker Strobridge på skuldrene:

– Det er ingen grunn til panikk. Jeg er mer redd for å gå ut av døra om morgenen, eller krysse gaten enn jeg er av mobilstråling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse