Annonse


Raser mot Napster

MP3-tjenesten Napster blir en medlemsbasert betalingstjeneste. Brukerne er ikke nådige mot selskapet bak, som denne uken inngikk en strategisk samarbeidsavtale med mediekonsernet Bertelsmann.

– Det er over. Napster har solgt seg, skriver brukeren Metalgear i et av Napsters nett-diskusjonsfora.Andre er mer kyniske i sin vurdering av avtalen.

– Hvem i all verden så ikke dette komme? Hele oppstyret var et spill for media – frist så mange som mulig fordi det er ulovlig, få dem hektet, og så si, vel siden plateindustrien nå eier Napster er det OK, skriver en bruker som går under navnet Daveld.

Det som synes åpenbart er at store deler av Napsters enorme brukergruppe kommer til å forsvinne når de må betale for tjenesten.

Annonse
– Så snart Napster begynner å ta betaling for å laste ned musikk stikker jeg, skriver brukeren doobieman1.

To tjenester skal vokse frem – en som vil ta betalt for medlemskap, og en gratistjeneste som skal promovere artister, lover Napster.

– Vi vil arbeide med en omlegging til en medlemsbasert tjeneste som ivaretar brukervennligheten. Det vil dessuten alltid være en gratis makedsføringstjeneste tilgjengelig, opplyser Napster på sin hjemmeside.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse