Napster (MP3-program)

Annonse


Napster selger seg til «fienden»

Napster (MP3-program)Underholdningsgiganten Bertelsmann og fildelingstjenesten Napster erklærte tirsdag at de to selskapene nå danner et selskap for å utvikle en ny sikker fildelingstjeneste.

Bertelsmann eier BMG Music, som er en av de fem musikkselskapene som har gått til sak mot Napster, for det de anser som krenking av kopirettighetene.

Søker støtte fra flere musikkselskap

De har nå gått med på å trekke tilbake søksmålet, under forutsetning av at Napster introduserer en medlemsbasert tjeneste. Trolig må fremtidige brukere betale for å laste ned filer fra ulike Napster-servere.

Selskapene opplyser at de også vil søke støtte fra andre musikkselskap, for å etablere Napster som en bred akseptert medlemsbasert tjeneste. Trolig vil Bertelsmann også påvirke de andre musikkselskapene å frafalle sine krav mot Napter.

Annonse
Vil yte et lån til Napster

Bertelsmann uttaler at deres eCommerce Group vil yte et lån til Napster, trolig mot å få en fremtidig andel av selskapets kommende inntekter. Det er ennå ikke avgjort hvor stort dette låne vil være, opplyser Reuter.

For tiden har Napster 36 millioner registrerte brukere og hver dag lasetes det ned mer enn 20 millioner filer fra tjenesten. I dag er Napster det programmet som vokser mest. LMT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse