Annonse


Dells nye design

Nettverks-PC-en OptiPlex GX150, som nå er tilgjengelig i Norge, er den første Dell PC-en med det nye designet.

Også Dimension PC og Precision arbeidsstasjoner får samme design. Gråfargen kjenner vi allerede fra Latitude bærbare og PowerEdge servere. Tilleggsutstyret blir også grått. Her ikke noen muntre iMac-farger, selv om Dell vil fortsette å selge beige bokser i noen måneder framover.

Den nye OptiPlex-en

OptiPlex GX 150 er utstyrt med 800 MHz Intel Pentium III, 64 MB minne, 10 GB harddisk, CD ROM, diskettstasjon, integrert 10/100-nettverkskort, 17-tommers skjerm og koster 11 580 kr uten moms. GX 150 bruker Intel 815 brikkesett som støtter 133 MHz SDRAM-minne i stedet for det gamle 100 MHz minnet.

OptiPlex-en har Intel 3D-grafikk med direkte AGP på hovedkortet. Det kan suppleres med mer minne, eller med et separat 4X AGP-kort.

Annonse
Enkelt å bytte utstyr

OptiPlexen ligger i et kabinett med fastmontert toppdeksel. Det er ikke nødvendig med verktøy når du skal sette inn tilleggskort, eller bytte stasjoner. Harddisk og CD-ROM spretter ut når du dytter på dem, akkurat som stasjonene i bærbare maskiner.
Kablene inne i maskinen er fargekodet i blått, oransje eller svart.

Nest største PC-produsent

I tredje kvartal i år, var Dell verdens nest største PC-produsent med 11,2 prosent av markedet, i følge opplysninger fra Dataquest.

Compaq hadde 13,2 prosent, HP 7,7, IBM 9,5 og NEC 5,6 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse