Annonse


Blodig virus-invasjon på ICQ

Digital Vampire er mannen bak Vampire-viruset, og ifølge Virus112.com har han skrevet og sendt ut viruset – mest for å vise at det faktisk lar seg gjøre.

Vampire innholder nemlig ingen ondsinnet kode, men påpeker klare sikkerhetsproblemer i ICQ.

Vampyr i forkledning

Viruset forkler seg som tilsynelatende harmløse .txt eller .gif-filer, og videresender seg selv til personer i kontaktlisten. Når mottakeren da mottar filen, har den både et vanlig filnavn og ikon (f.eks .txt), og da er det kun de færreste som tenker seg om to ganger før de åpner filen, særlig når avsender er noen du kjenner og stoler på.

Dette er en svært vanlig spredningsteknikk for datavirus, men Vampire skiller seg litt ut ved å være særdeles forsiktig og diskré i sin fremferd. Den venter nemlig opptil 20 minutter mellom hver gang den sender seg selv ut til kontakter, og det er derfor vanskeligere å fatte bli oppmerksom på viruset.

Annonse
Tukler med registeret

I tillegg sørger Vampire for å registrere informasjon i registreringsdatabasen på maskinen din, slik at viruset begynner å kjøre selv etter en omstart.

Virus112.com melder at kildekoden til virus er lagt ut i ufullstendig format på Digital Vampire’s hjemmesider, men at det ikke skal mye til for å plukke opp bitene og lage sitt eget virus av kodefragmentene.

Samtlige antivirus-selskaper skal nå være klar om ICQ-ormen som kan spre seg til mangfoldige tusener av brukere, og vil forhåpentligvis inkludere vaksine mot Vampire i fremtidige produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse