Annonse


Lek med Sonys robotkatt på nett

16. november sender Sony sin robotkatt, Aibo ERS-210, ut på markedet i USA. Når vi får den til Norge er foreløpig usikkert. Men prisen i Europa vil ligge på rundt 1.500 euro – grovt regnet om til 13.000 norske kroner.Aibo robotkatter

Forgjengeren, robothunden Aibo ERS- 110, kom tidligere i år, og koster om lag 30.000 kroner i Norge. Den nye robotkatten er med andre ord billigere, og visstnok bedre.

Lek på nett

Aibo betyr på japansk kamerat eller kompis. Men navnet er også en forkortelse av Artificial Intelligence RoBOt. Men skal vi tro på salgspreiket til Sony er Aibo ikke er en leke, men en ekte venn med følelser og instinkter.

Vel, du ka jo sjekke det litt selv. På en av de amerikanske sidene kan du nå leke med den nye Aibo. Der kan du prøve å trille ball med den (se lenke nedenfor). Og som katter flest, er den veldig leken av seg.

Annonse
Sanser og følelser

Aibo er utstyrt med fire sanser: Den kan høre, den kan se, den kan føle og kan lære. Robotkatten kan også uttrykke seks følelser: munterhet, tristhet, sinne, overraskelse, frykt og skepsis. Disse følelsene formidler robotkatta ved bruk av melodier, ved kroppsspråk (!) og lys (via øyne og hale).

Den kan lære og etter hvert skille mellom 40 forskjellige ord. Aibo ERS210 kommer i tre utgaver – sort, gull og sølv.Aibo oversikt

Ekstrautstyr

Som ekstrautstyr kan du blant annet få programvare som gir Aibo flere egenskaper – viktig når du stolt skal vise frem det nye dyret ditt. Og for de som vil ha en festleke, kommer Aibo også med en party-pakke, der den blant annet kan spille spill med dine gjester.

Glemte jeg å nevne at den selvfølge kan kommunisere med din datamaskin – via trådløs dataoverføring, slik at du kan finne ut hvor mye den har modnet siden sist.

Lek med Aibo på www.us.aibo.com/3d/index.html.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse