Annonse


Cyberkrig i Midtøsten

Det er blitt bekreftet at en rekke av Israelske myndigheters sider har vært utsatt for dataangrep. Knesset, Utenriksdepartementet og the World Zionist Organization, er sider som i forrige uke var utilgjengelige.

Hovedsiden inn til den israelske regjering er oppe og går, men svært mange av linkene som går ut fra den fører nå til døde hjemmesider.

I tillegg ble Israel Internet News Service helt satt ut av virksomhet.

Halvparten av nyhetssidene nede

Også den palestinske siden utsettes for angrep, der i blant nyhetssidene Akhbar At-Naqab, A-Sennera og Jerusalem Times.

Annonse
Disse er enten helt nede eller ufattelig trege. En rekke nyhetssider er fremdeles oppe, men man tror at nesten halvparten er satt ut av sin vanlige virksomhet, skriver The Register.

Mye tyder på at denne ikke-voldelige virksomheten er uorganisert, men svært mange ekstreme islamske nettsteder har gått ut og oppfordret til dataangrep mot offisielle israelske nettsteder.

Mye av aktiviteten har sitt utspring i omkringliggende araberstater og USA.

Nytt våpen i konflikter

I internasjonale konflikter er det mye som tyder på denne dataangrep vil øke i omfang, også fra myndigheters side. Å knekke koder til ulike banker osv, kan være effektive når man vil sette motparten under press eller tvinge dem i kne.

Det finnes foreløpige ingen kjente eksempler på at stater har brukt datainnbrudd som et våpen i internasjonale konflikter. Hele verden er i ferd med å bli avhengige av nettilgang og sårbarheten blir trolig deretter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse