Annonse


Ingen stoler på nettet

World Internet Project ved University of California i Los Angeles (UCLA) undersøker bruken og holdningene til Internett i en rekke land.

I år undersøkes USA, Hong Kong, Italia, Japan, Singapore, Sverige og Taiwan. Neste år står Kina, Australia, Brasil, Finland, Frankrike, India, Russland, Storbritannia, Tyskland og Ungarn for tur.

Bekymret for sikkerheten

– Personvern skaper absolutt størst bekymring av alle områdene som dekkes av prosjektet, sier prosjektleder Jeffrey Cole til nyhetstjenesten Reuters.

I følge UCLA-rapporten har over to tredjedeler av amerikanerne Internett-aksess, 55 prosent bruker e-post og 52 prosent har handlet i nettbutikker.

Annonse
Forklarer sviktende netthandel

Mange har adgang til nettet, men frykten for kredittkort-misbruk er meget stor. Dette er kanskje årsaken til at netthandelen utvikler seg senere enn det mange hadde trodd.

Over 90 prosent av alle amerikanske Internett-brukere, og 98 prosent av de som ennå ikke har handlet i nettbutikker, er bekymret for kredittkort-sikkerheten!

Til tross for at amerikanske betalingstransaksjoner benytter kraftigere kryptering enn i verden forøvrig, er frykten stor.

Årlig undersøkelse i mange land

Undersøkelsen skal gjentas årlig for å sjekke hvordan bruk og holdninger utvikler seg i takt med bredbånds-utviklingen, forteller Reuters.

Minst bekymret for kredittkort-misbruk er de erfarne brukerne som brukt Internett i over fire år, og de som er oppkoblet over 14 timer ukentlig.

Prosjektet er finansiert av det amerikanske vitenskapsakademi, AOL, Microsoft, Walt Disney, Sony, Verizon, Pacific Bell, DirecTV, Merrill Lynch og National Cable Television Association.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse